Pateu de peste

de Denissa in Conserve, 9 Oct 2011 | 19117 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg peste (de preferat novac sau fitofag)
  • 400 ml otet
  • 2 litri apa
  • 4 kg ceapa
  • foi de dafin
  • sare
  • 2 linguri zahar
  • 1 l ulei
  • 3/4 borcan bulion (de 720 ml) sau un borcan de 400 ml
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu de peste:

Cele 5 kg de peste se taie de-a lungul si apoi in felii late de 2 degete. Se pune intr-o oala inpreuna cu apa, otetul, foile de dafin, sare si zahar.

Se lasa la fiert pana se sfarma oasele. Dupa ce s-a fiert se scot bucatile de peste si se pun la racit.

In zeama care a ramas se pune ceapa taiata pestisori si se fierbe 10-15 minute. Se scoate ceapa si se pune si ea la racit.

Ceapa si pestele se dau prin masina de tocat.

Se toarna 1 l ulei intr-o cratita si se pune pestele si ceapa tocate impreuna cu bulionul.

Se potriveste de sare si se lasa sa fiarba amestecand mereu.

Cand uleiul a iesit la suprafata este gata.

Se pune in borcane si se fierbe in baie de abur.

Ies cam 20-22 borcane.

TIPS-URI

1

daca luati pesti mai mici aveti toate sansele ca oasele sa se sfarme atunci cand sunt fierte cu otet.

2

daca luati pesti mari va trebui sa alegeti oasele pentru ca nu se vor fierbe

3

nu lasati nici ceapa nici pestele dupa ce s-au fiert sa se raceasca in apa in care au fiert.

4

se poate pregati in orice anotimp pentru ca reteta nu depinde de legume de sezon

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de fasole boabe